Loading…

Kaupunkisuunnittelupub, marraskuu 2019

Urbaani Tampere järjestää epäsäännöllisen säännöllisesti kaupunkisuunnittelupubi-iltoja eli kaupsupubeja, joissa keskustellaan vapaamuotoisesti kaupunkisuunnittelun ajankohtaisista aiheista.

Keskiviikkona 6.11. Maanalaisessa järjestetyssä kaupsupubissa käsiteltiin Viinikanlahden alueen suunnittelukilpailua noin parinkymmenen osallistujan voimin. Tilaisuuden kävi avaamassa ja alustamassa Tampereen apulaispormestari Aleksi Jäntti.

Urbaani Tampereen innovaatio-osasto oli kehittänyt tilaisuutta varten turnauskaavion, jonka avulla käytiin tehokkaasti läpi kaikki 57 kilpailuehdotusta ja poimittiin jyvät akanoista.

Illan aikana parhaimmiksi ehdotuksiksi valittiin Lakes & Roses (7), SoBa (23) ja Pärske (37). Ehdotuksissa kiteytyvät Urbaani Tampereen toiveet Viinikanlahden kehittämiselle: lisää tiivistä ja tehokasta kaupunkia, jonka liikenteelliset ratkaisut nojautuvat jalankulkuun, pyöräilyyn ja joukkoliikenteeseen, mutta tärkeää on myös säilyttää ja parantaa vihreää reittiä Pyhäjärven rannassa. Muutamissa töissä ehdotettu silta Viinikanlahden yli jalankululle ja pyöräilylle on myös yhdistyksen mielestä harkitsemisen arvoinen.

Tampereen kaupungin oman tuomariston voitaneen sanoa olevan samaa mieltä kaupunkisuunnittelupubin raadin kanssa, sillä mainitut kolme ehdotusta päätyivät noin viikkoa myöhemmin suunnittelukilpailun toiseen vaiheeseen, johon valittiin kuusi ehdotusta (kaupungin tiedote).