Loading…

Ruukkupuutarhan purkajaiset

Urbaani Tampereen keväällä Tuomiokirkonkadulle pystyttämä joukkorahoitettu lavakaulusruukkupuutarha purettiin sunnuntaina 17.11. Alun perin puutarha piti purkaa jo lokakuussa, mutta lämpimien säiden ansiosta sitä saatiin pidettyä suunniteltua pidempään. Puutarha oli Tuomiokirkonkadulla lähes puoli vuotta piristämässä kivistä katua ja ilahduttamassa alueen asukkaita ja ohikulkijoita. Urbaani Tampere saikin puutarhasta paljon positiivista palautetta.

Monivuotisia ja talvenkestäviä kasveja kerättiin talteen ja lahjoitettin eteenpäin.

Puutarha purettiin talkoovoimin parissa tunnissa, ja talkoolaisille oli tarjolla glögiä ja pipareita. Osa monivuotisista ja talvenkestävistä kasveista kerättiin talteen ja lahjoitettiin eteenpäin. Lavakaulukset otettiin myös talteen mahdollista tulevaa käyttöä varten.

Ruukkupuutarhan kukkia kesäkuussa.

Puutarhan jatkosta ensi vuonna ei ole vielä tietoa. Urbaani Tampereen ydintoimintaan ei kuulu puutarhanhoito, joten puutarhaa ei välttämättä pystytetä ensi vuonna yhdistyksen toimesta. Lähialueen yrittäjät ja asukkaat kuitenkin ottivat puutarhan idean niin positiivisesti vastaan, että mahdollisesti puutarhalle löytyy pystyttäjä myös ensi vuodeksi.